Programi
Programok
     

XV. PODUNAVSKI DANI KULTURE

 

 

 

U okviru programa „Podunavski dani kulture” koje je realizovao naše udruženje prvo je bilo zakazana turneja Salašarskog pozorišta iz Novog Sada, međutim u poslednjem trenutku su otkazali dolazak u našu regiju iz tehničkih razloga pa smo snage koncetrisali za dva naredna događaja. Za petak, 16. avgust je zakazan program na kanalskoj obali kod Lovačkog doma u Bezdanu i koji je nazvan  „Veče sa Marijanom” i počeo u 20 časova.
Frontmen i idejni tvorac grupe Stray Dogg: Dušan Strajnić poznat kao Dukat Stray (vokal i gitara) i Marko Ignjatović(gitara) su nastupili u Bezdanu. 
Dušan Strajnić:
“Volim folk, i to čak više britanski, ali sam gitaru naučio slušajući bluz, skoro isključivo. Ponekad pomislim da ću teško naići na nešto što će me oduševiti muzički, ali hvala bogu i to se i dalje dešava s’vremena na vreme, ili iskopam nešto što nisam čuo do sad, što me je zaobišlo, ili se ponekad pojavi i neko nov.” 
Posle koncerta smo prikazali film:  Pina Bausch – Cafe Müller koji govori o umetnosti plesa.
Sutradan, 17. avgusta na istom mestu se održalo Festival kuvanja ribljeg paprikaša. Manifestacija zamišljena za promociju bezdanske mlevene paprike i ribljeg paprikaša uz učešće bezdanskih proizvođača paprike i civilnih organizacija. Animatori iz igraonice iz Somboru su deci crtali po licu i obezbedili poklone u vidu lufbalona, čokolada i bombona a Bezdansko vatrogasno društvo je priredio pena parti.  Uveče su nastupili Trojka bend iz Subotice i grupa Lazamer iz Odžaka.
Na oba događanja je oko 400 ljudi je uzlo učešće pa smatramo da je manifestacija potpuno uspela.

     
     
     
     
     
     
     
     

VIDEO

< nazad
 < vissza