Programi
Programok
Eszközbeszerzés


Az északnyugat bácskai régió, azon belül Zombor község,egyik fő gondja
a falvak lakosságának Zomborra való utaltsága majd minden szinten. Nagyságukat illetően nem kis településekről van szó, például Bezdán nagyjából 6000 főt számlál, mégis
olyan kulturális pangás volt eddig jellemző, amilyen legfeljebb pár száz fős falvakban lenne indokolt. Ebben az apatikus provincializmusba süllyedő helységben alakult meg a Pulzus civil szervezet, amely olyan embereket kezdett maga köré csoportosítani, akikben még maradt hit és tetrekészség eme körülmények megváltoztatására.
A kezdetektől (mikor a szervezet 10 tagos volt), máig-kevesebb mint egy év leforgása alatt a létszám 100 fölé nőtt. A Pulzus szervezte rendezvények sokrétűek és egyre nagyobb viszhangot keltenek Bezdánban, és a környező településeken is.
A rendezvények látogatottsága jellegüktől függően eltérő,a József Attila est és a Pilinszki esttől, amely kb 30 embernek okozott maradandó élményt, egészen az 1000 főt megmozgató Hármas találkozóig, amelyre Magyarországról és Horvátországból is érkeztek vendégművészek és a műsor iránt érdeklődők is. A Hármas találkozó volt a szervezet első, valóban kulturális határnyitó kisérlete, amely rögtön elsőre sikerrel járt,
nagy valószínűséggel tradicióvá válik. Érdemes kiemelni még a Pulzus által szervezett "Mozdulj Meg" rendezvényt, amely minden bizonnyal télen is megvalósul, útmatatóként a fiatalságnak a téli szórakozás más formáira , a számítógép előtti bambulás helyett. Ezenkívűl kétszer volt jazz nap, egyszer a szabadban egy nyári lakon, egyszer meg a Pulzus klubhelyiségében, az idősebb nemzedék számára tartalmas szórakozást biztosítva, a fiatalság részére pedig, valami mást mutatva mint amit a tévé nap mint nap eléjük tálal.
A szervezet segítséget nyújt a bezdáni ének és tánccsoportnak, fiatal művészek és formációk munkájában is, ahogy és amivel tud, segít.

A Szülőföld Alap Irodának köszönhetően a pályázaton elnyert összegből sikerűlt hangositást és szinpadi fénytehnikát vásárolni a szervezetünk részére, mely nagy részben megkönnyiti munkánkat.

< nazad
 < vissza