Programi
Programok

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

 

KAMP TOLERANCIJE

2021


UG „Puls“ Bezdan

Programe u sklopu projekta "Kamp tolerancije " smo realizovali u tri vikenda avgusta meseca, na terenima kod kajakaškog kluba i udruženja Crna šuma.                 
                   U sklopu priprema za kamp, aktivisti Puls-a organizovali su dva sastanka sa volonterima , jedan u junu, a drugi u julu mesecu. Sastanci su poslužili kako bi se volonteri upoznali sa našim planovima i programom i kako bi privukli što veći broj učesnika. Nakon toga utvrdili smo program i zaduženja aktivista, i poslali pozivnice učesnicima.
               Krajem juna meseca smo dva dana posvetili međunarodnom danu Dunava. Pripremili smo sadržajan program za bezdanske osnovce i njihove roditelje, za sve one koji su želeli da provedu jedan lep dan u prirodi, na terenima nekadašnje Trskare, pored kanala. Deca i roditelji imali su priliku da se oprobaju u veslanju tzv. dragonbouta, ili zmaja, čamca koji ima dvadeset veslača, kormilara i bubnjara.

Kroz sportske i društvene igre i uz logorsku vatru proveli smo tri vikenda zajedno u prirodi gde smo im ukazali i na razvijanju njihove ekološke svesti i kako pokazati primer drugima. Svaki vikend je bila i projekcija filmova. Na ovim događajima su mladi napravili kratke filmove koje smo kasnije zajedno montirali i koje će biti postavljeni na našu internetsku stranicu.
  Što se aktivnosti tiče ovi programi su bili posvećeni učenju tolerancije kroz razne aktivnosti, kao što su: organizovanje kulturnih događanja, sportskih aktivnosti, podizanje svesti čuvanja prirode, promocija volonterizma i obilazak prirodnih lepota naše okoline

Nadamo se da će duh tolerancije motivisati mlade da učestvuju u raznim  kampovima, kako u svojim lokalnim sredinama, tako i u državi i inostranstvu. Jedan od važnih ciljeva ovog projekta je bio, razbijanje barijera koje postoje među različitim nacijama i prihvatanjem baš te različitosti kao prednosti i bogatstva.
              Odobrena sredstva smo potrošili prema predlogu budžeta programa i uz ovaj narativni prilažemo i detaljan financijski izveštaj. Zahvaljujemo na podršci, i u nadi da smo za nekoliko mladih obezbedili sadržajan program za ovo leto.

 

 

     
     
         
     
     
     

Video

< nazad
 < vissza