Vreme: vetrovito, bez padavina
25 C° stepeni


 

Izlagači pristižu već od 8 sati i postavljaju svoje štandove.

 

 


Lovačko društvo "Fazan", Turistička organizacija Bezdanal, koja je u fazi osnivanja i ribarnica "Feri" su zaduženi da posetiocima obezbede ponudu u hrani po pristupačnim cenama.

 

 


Bina polako dobija svoj konačni izgled.
"KUD"- ovi prostižu oko 14 sati, čeka ih šator za presvlačenje, hladnjača puna pića i bonovi za hranu.

 

 


Tačno u 15 sati predsednik Mesne zajednice Bezdana otvara program sa rečima dobrodošlice učesnicima i posetiocima.

 

 


Sledi pozdravni govor organizatora te voditeljski par najavljuje prve izvođače, KUD "Petefi Šandor" iz Bezdana i u nastavku na bini se izmenjuju plešači i pevači iz okolnih mesta:

 

 

HKUD "Vladimir Nazor" Sombor


KUD "Ravangrad" Sombor


HBKUD "Lemeš" Sv. Miletić


Csátalyi ME


"Petőfi Sándor" ME Bezdán


"Varázspálca" Hagyományőrző
gyermek csoport - Bezdán


KUD "Bodrog"iz Bačkog Monoštora

 

KUD "Rumunka" iz BačkogMonoštora


KUD "Silvije Strahimir Kranjčević"iz Bačkog Brega


Csizmadia Anna

 

Plesna grupa "Jacint" KUD "Nemet Laslo" iz Svetozar Miletića

 

 

Posle kratke pauze sledi modna revija butika "Zora Bridal Studio" čije lepe manekenke prikazuju večernje haljine i venčanice.


 

Proglašenje najlepše bašte Bezdana i dodela nagrada u organizaciji ekološkog društva "Ozon".

 

 


Nastup rock grupe "Hard Worker`s" iz Kule.

 

Oko 23 sati se završava treći po redu "Trojni susret"

 

 


 

Idén harmadik alkalommal tartottuk meg  nagy sikerrel a "Hármas találkozó" etno fesztivált. A sokak által tévesen falunapnak nevezett Duna menti kultúr- napon, közel kétezer ember fordult meg. Az idei programunk is igazodott civil szervezetünk küldetéstudatához, így a Ferenc-csatorna partjára látogatókat kulturális és nemzet

 

 

A csatornaparton felállított nagy színpadon környékbeli és helyi művelődési egyesületei, hagyományőrző csoportjai mutatták be tudásukat, míg a színpad körül hagyományosan a kézműves kiállítás és vásár standjai voltak megtalálhatóak. Bár a kezdeti rossz időjárás miatt bátortalanul érkeztek a kiállítók és a vendégek, a délelőtt 10 órai megnyitáskor már számos bőr-díszműves, kézimunkacsoportok, festők és más kézművescsoportok   munkáját csodálhattuk meg, akár munka közben.

 

 

 

 

Rendezvényünk egész napos mivolta révén nem feledkeztünk meg az éhes vendégeinkről sem, nyugtalan gyomruknak ízletes falatokat választhattak a szabad tűzön sült grillcsirke, bográcsos bableves, vagy a helyi vadászegyesület által elkészített vadas-paprikás és kolbász között is, de az édes szájúak is feledhették gondjaikat a kézműves asszonyok finom palacsintáival.

 

 

Délutánra  a szép idővel együtt megérkeztek a fellépők és a vendégek is, így három órakkor Dr. Pfaff Mihállyal, a bezdáni helyi közösség tanácselnökének segítségével, ünnepélyesen megnyitottuk a rendezvényünket.

 

Elsőként a helyi, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Varázspálca csoportjának óvodás és általános iskolai tagjai bizonyították be ügyességüket palotás és más táncaikkal, majd a kupuszinai, Csizmadia Anna varázsolt el minket népdalaival.

 

Ettől kezdve már pörögtek az események, a helyi művelődési egyesület néptáncosai sárközi és Duna melletti táncokat adtak elő , a monostorszegi roma fiatalok mutatták be táncaikat.

 

Mivel idén sajnálatos módon Horvátországból nem érkeztek meg a vendégek, így a vajdasági hagyományőrző  csoportjai, a  monostorszegi és a béregi művelődési egyesület  fiataljai sokác táncaikkal adtak ízelítőt kultúrájukból, míg Magyarországot a csátaljai Székely Népdalkör képviselte bukovinai székely népdalokkal.

 

 

A zombori Ravangrad művelődési egyesület szerb, a Vladimir Nazor művelődési egyesület tánccsoportja pedig bunyevác táncokat mutatott be és győzött meg minket ismét kivételes tehetségükről.

 

 

 

Nemesmiliticsről a Német László Művelődési egyesület Jácint néptánccsoportja mutatkozott be, majd divatbemutatóval zártuk a délutáni programokat.

 

 

Az esti könnyűzenei koncert előtt  helyi Ózon környezetvédő egyesület és Turisztikai klub által szervezett, Bezdán legszebb díszkertje elnevezésű verseny eredményeit hirdették ki és adták át, melyben a szakzsűri által az első helyezést Major József, a másodikat Jelena Mihaljević, a harmadikat pedig Hordósi István kertje érdemelte ki.

 

 

A napot a kúlai "Hard Worker`s" nevű rockzenekar koncertje zárta a kitartó vendégekkel együtt.

 

Rendezvényünk sikeréért a vadászegyesület, a turisztikai egyesület, az Ózon környezetvédelmi egyesület és sok más civil szervezet is  hozzájárult, míg a fő támogatónk a helyi közösség volt, aki biztosította a színpad és a hangosítás költségeit, de a hűtőkocsik és sátrak bérlésébe a bezdáni vállalkozók is segítettek...

 

 

 

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli
u realizaciji ove manifestacije.
Köszönet mindazoknak akik hozzájárultak
a rendezvény megvalósitásához.


Mesna Zajednica Bezdan - Bezdáni Helyi Közösség
Kancelarija gradonačelnika Somborske Opštine
D.O.O. "Agrobezdan" Bezdan
"Savremeno pakovanje" Bezdan
D.O.O."Printazur" Sombor
Garai pékség
Ribarnica "Feri"
TKR "Omega"
"YUAGENT"
Hordósi István
Kamenorezac "Hordoši"
Pekara "Major"
Pekara "Balo"
P.Z. "Salaši"
"Vecom"
Živić Šimon
"Market Nova"
"Maxi Shop"
"Produktkomerc"

< nazad
 < vissza